På jakt efter konsult med specifik spetskompetens?

Vi är tekniska  problemlösare

Kärleken till problemlösning finns i vårt DNA! Problemlösning behöver dock inte alltid innebära att vi bygger ett IT-system, webb eller app från A-Ö. Många av våra uppdrag handlar om att leverera spetskompetens och punktinsatser inom ett eller flera teknikområden.

Nedan är exempel på tekniker och teknikområden där vi också besitter mycket hög kompetens!

DBA, Databasoptimering & Rapportverktyg

Går IT-systemet trögt? Att optimera databasen kan verkligen göra underverk för tröga system, i alla fall om vi får hjälpa till! Vi analyserar, tar fram lösningsförslag och implementerar optimeringar. Utökad cachning är inte hela svaret på alla prestandaproblem!

Vi besitter även mycket hög kompetens gällande Crystal Reports och Reporting Services. Rapportgenerering är vanligt förekommande i våra databasrelaterade uppdrag!

Visual Basic, Microsoft Access & VBA

Även om majoriteten av dagens IT-system är webbaserade finns tillfällen då det är fördelaktigt att utveckla klientapplikationer istället för webb. 

Som lång och trogen Microsoft-partner började vår resa med utveckling i Visual Basic och Microsoft Access (med hjälp av VBA). Denna kompetens har vi kvar och dessutom förädlat sedan dess! 

Microsoft Power Platform & Office-anpassningar.

Microsoft Power Platform är en kraftfull low-code / no-code plattform där du kan skapa egna appar, chatbots, automatisera processer samt fatta beslut genom datadrivna insikter.

Office-anpassningar kan innebära att programmera Word- och Excelmallar. Office kan dock nyttjas till mycket mer än så, det har vi många lysande exempel på. Vi har hjälpt både Ericsson och Assa Abloy med olika typer av dokumenthanteringssystem där Word-, Excel- och Powerpoint-filer granskas och checkas in i gemensamma dokumentationssystem.

Trött på Excelfiler?

Excelfiler har definitivt många fördelar, men förr eller senare når man ofta en gräns då dessa filer tenderar att bli osmidiga att hantera p.g.a av sämre spårbaret och samarbetsmöjligheter.

Då kan det vara läge att konvertera Excelfilerna till webbaserade system. Detta är ytterligare en specialistkompetens vi besitter, redan 2003 gjorde vi vår första Excel-konvertering!